Videomarknadsföring: Ingli förklarar fördelarna med produktmedia och Sagaform presenterar höstens nyheter

Det blir allt vanliga med videomarknadsföring i branschen, säkerligen en blandning av Covid-19 och att tekniken blir mer tillgänglig. Här är två exempel på hur Ingli och Sagaform jobbar med video på lite olika sätt.

Penvalue från Ingli

Ingli har lanserat en filmserie om ”Penvalue”. I den första delen gör man en ansats att förklara varför produktmedia är en viktig marknadsföringskanal och hur det går att kombinera med digitala kanaler. Genom en proffsig produktion och referenser till relevanta rapporter uppnår man ett gott resultatet.

Pelle Ekblad på Ingli gör ett bra jobb framför kameran.

Sagaform lanserar hösten nyheter i ny filmserie

Sagaforms filmer fokuserar mer på att visa upp produkter och fungerar i princip som en höstkatalog i videoformat. I ett Linkedin-inlägg skriver man att:

Då vi precis som alla andra har behövt klura ut nya sätt att visa våra produkter på så presenterar vi denna höst våra produkter för både Sagaform och ByON digitalt. Detta gör vi tillsammans med vår koncept- och inköpschef Beatrice Lindgren. I filmerna nedan får ni ta del av höstens nyheter, klassiker och vad vi kallar must haves. Produkter gör sig alltid bäst när man får ta och klämma, men när det inte är möjligt så är en presentation av Bea näst in till lika bra!

Pluspoäng för god bildkvalitet och bra kameraarbete, men med tanke på hur stort varumärket är i Sverige och Skandinavien vore det möjligen en god idé att göra en svensk version också.

Annons