Så skyddar Lasertryk sin produktion mot Coronaviruset

(Bilder: Lasertryk)

Coronaviruset tycks dessvärre fått fäste även här i Norden och rutiner kring hygien blir allt viktigare, samtidigt som efterfrågan på handsprit ökar. Men förutom hygien – hur går det att med några enkla medel skydda sin produktion och verksamhet?

I ett Linkedin-inlägg visar Lasertryks vd Esben Mols Kabell hur de har gjort för att begränsa ett eventuellt Corona-utbrott på sitt huvudkontor i Århus, där man delat in verksamheten i nio zoner.

Det här är för att man ska kunna isolera en eventuell smittgrupp, om någon i exempelvis zon 8 blir sjuk, ja då isolerar man zon 8 och de andra zonerna kan jobba på mer eller mindre som vanligt.

Möter man någon med en annan färg på t-shirten så är det något som inte stämmer

– Jag tror inte jorden kommer gå under och jag tror inte Corona kommer förändra så mycket i praktiken, men med det sagt så är det lika bra att förberedda sig utan att för den sakens skull lägga ner verksamheten. Vi har delat in vårt huvudkontor i Århus i 9 zoner och ingen medarbetare får röra sig utanför sin zon. Vidare har vi skapat en förskjutning av skiftbytet med 5 minuter så att arbetarna inte möter varandra vid ett skiftbyte. Med dessa enkla knep skulle en eventuell smitta betyda att 5-10 procent av medarbetarna måste i karantän, istället för halva företaget. För att göra zonerna ännu tydligare har respektive zon fått sin egen färg på t-shirten, så möter man någon med ”fel” färg på t-shirten så är det något som inte stämmer, skriver Esben på Linkedin.

Samma sak har också kommunicerats på Facebook så här.

Annons