Redovisar klimatavtrycket på knäckebröds-förpackningen

Leksands Knäckebröd

Leksands knäckebröd har beslutat att alla knäckebrödsförpackningar ska klimatmärkas. Knäckets klimatresa följs hela vägen från fält till butik. Märkningen kommer att synas i form av ett grönt löv på toppen och sidorna av varje paket från och med augusti 2021.

– Redan på 50-talet inleddes den resa vi är på nu, då Leksands Knäckebröd började att återvinna ugnarnas spillvärme i bageriet. 2013 kunde vi benämna oss som fossilfria och nu är vi stolta över att på bästa plats kunna redovisa våra knäckens klimatavtryck direkt på paketen, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands knäckebröd.

Tillsammans med U&We som oberoende tredjepart har företaget utfört en klimatavtrycks-beräkning för 2020 års produktion och försäljning. I beräkningen inkluderas allt från råvaror och jordbruk, tillverkning, energiavfall i produktion och förpackningsmaterial såväl som transporter till butik och konsumentsvinn. Att många leverantörer ligger i närområdet är ju förstås positivt i sammanhanget.

– Hållbarhet ligger i vårt DNA och har alltid varit en självklar del av vår verksamhet. Leksands Knäckebröd ska leva i många generationer till, då är det minsta vi kan göra att bana väg för ett fortsatt starkt fokus på hållbarhet och klimat, fortsätter Annika enligt ett pressmeddelande.

Annons