Produkttips – hållbar tandborste som planterar 10 träd

Nytt koncept – ge bort en hållbar tandborste och planteringen av 10 träd till en kär kund eller kollega.

Startup-bolaget Tioträd vill skapa ett ”community av klimatsmarta svenskar som vill stå upp för klimatet genom att både tackla den globala plastkonsumtionen och återställa världens skogar”.

Branschkoll har pratat med bolagets grundare Erik Nilsson.

Ge bort en bambu-tandborste och plantera 10 träd

– Konceptet är en prenumerationstjänst, där man mottager en bambutandborste varannan månad. Detta innebär då att man planterar 60 träd på årsbasis, vilket under trädens livstid kompenserar för cirka fyra medelsvenskars utsläpp. Vårt mål är att ha planterat 100.000 träd i slutet av 2021, men vi har endast planterat ca 1.000 i dagsläget, berättar Erik och fortsätter:

– Tioträd startade jag i somras efter att ha slutfört studier på Copenhagen Business School i Köpenhamn. Jag har jobbat mycket med marknadsföring online innan, men framförallt med digitala produkter, och kände att jag ville uppfinna ett koncept där det finns en fysisk produkt. Dessutom ville jag skapa något som inte bara är “business” utan något som faktiskt är bra på riktigt, det vill säga något som gynnar både den som köper varan och klimatet, berättar Erik och fortsätter: .

– Jag läste att endast i USA så slängs det 22.000 ton plast på grund av tandborstar. Jag började undersöka alternativen, och tandborstar i bambu var helt klart det bästa. Sen ville jag ha en twist på konceptet, och tänkte att trädplantering definitivt passar in i bilden.

Söker samarbetspartners

Erik kontaktade oss på Branschkoll och frågade om han trodde promotionbranschen skulle kunna vara intresserad av hans produkt, och det tror vi definitivt att den är! Vi har inget egenintresse i det här mer än att vi tycker det är en häftig produkt som vi själva skulle bli glada av att få i gåva.

Så för den som vill börja erbjuda sina kunder snygga tandborstar som kommer med planteringen av minst 10 träd, men egentligen så många kunden vill, ta kontakt med Erik Nilsson på erik@tiotrad.se.

Annons