Nytt verktyg gör det enklare att skaffa kunskap inom hållbar textil

Niina Hernández, projektledare i Textile & Fashion 2030 Foto: (Högskolan i Borås)

Det är Textile & Fashion 2030 som tillsammans med Naturvårdsverket nu lanserar ”Kunskapsbanken” – där sammanställs utbildningsmaterial, filmer, kurser, tjänster, stöd och verktyg tillhandahålls inom hållbar textil.

Kunskapsbanken vänder sig till företag, konsumenter, pedagoger och studenter och ambitionen sägs vara att tillsammans med användarna, bygga upp Kunskapsbanken till en plats där kunskap, idéutbyte och stöd inom utveckling av hållbar textil samlas och förädlas.

– Inom Kunskapsbanken är informationen paketerad i olika format så som rapporter, webbsidor, filmer, utbildningar och böcker. De olika posterna riktar sig till olika målgrupper och kunskapsnivåer vilket främjar en bred användning av kunskapstörstande företag, konsumenter, pedagoger och studenter. Med hjälp av olika filtreringsfunktioner kan användaren få fram ett hanterbart antal poster för att börja sin kompetensutveckling eller kunskapsinhämtning, säger Niina Hernández som är en av projektledarna i Textile & Fashion 2030, i ett pressmeddelande.

Besök kunskapsbanken här

Annons