Nytt Japaninspirerat storformatspapper för konstvärlden

Nya Japanese Kozo Paper från Epson är starkt och tunnt (väger bara 34 gram per kvadratmeter) och sägs vara ”perfekt” för högkvalitativa fotografier, konstreproduktioner och interiördesign. Styrkan får det från mullbärsfibrer som traditionellt används för tillverkning av papper i Japan.

En lång rad olika produkter, från japanska skärmar till rumsavdelare eller till och med pappersfönster är det tänkt att papperet ska användas till. Det kan användas på samma sätt som Kakemono, ett japanskt papper som är idealiskt för kalligrafi och som hängs på väggen. Kozopapperet lämpar sig även enligt tillverkaren för trumskinnsspänning på träramar.

”Denna flexibilitet låter konstnärer släppa loss sin kreativitet med ett media inspirerat av japansk tradition” skriver Epson i ett pressmeddelande.

Kozo Paper är ett resultat av ett samarbete mellan Epson och Gary Wornell, som har skapat konst med hjälp av Epson-skrivare i över tio år.

Papperet börjar preliminärt levereras under december månad och finns på rulle i bredderna 17, 24 samt 44 tum. Tiometersrullar kostar 690, 970 respektive 1590 kronor.

Annons