Midocean får Amfori BSCI-certifiering

Den europeiska leverantören Midocean har haft Amfori på besök i sitt tryckeri i Polen och de har som första aktör i branschen blivit certifierade av Amfori BSCI, enligt ett pressmeddelande.

– Vi ​granskar löpande våra leverantörer, men vill vi också se till att vår egen produktionsplats uppfyller alla krav. Detta innebär att revisionerna sker på produktnivå (hos våra partners) och på vår eget tryckeri. I september 2019 genomfördes en framgångsrik granskning av Amfori BSCI på vårt tryckeri i Ruda, Polen, säger Petra van Elteren som är hållbarhets-ansvarig på Midocean.

De flesta av Midoceans produkter tryckförädlas idag i deras produktionsanläggning i Ruda, Polen. Och som medlem i Amfori BSCI så valde man därför att låta Amfori granska tryckeriet.

Resultatet från granskningen visar att Midocean följer alla polska lagar och förordningar och uppfyller alla krav. Vidare så genomför de löpande sociala revisioner i Kina där majoriteten av deras produkter tillverkas.

– Vi vill ha ansvarsfullt tillverkade produkter i vårt sortiment och se till att arbetsförhållandena är så bra som möjligt. Detta innebär också att vi studerar revisionsrapporterna från våra leverantörer och ser om vi kan bidra. Ett exempel på detta är tidpunkten för beställning av vårt eget stora lager. En vanlig fråga i Kina är strukturellt överdriven övertid, detta kan uppstå eftersom Midocean förväntar sig en (för) kort leveranstid. För att möta förväntningarna om leveranstiden sätter Midocean oavsiktligt press på leverantörens produktion. Genom att beställa tidigare kan vi bidra till en bredare produktionsplanering och överdriven övertid kan förhindras, avslutar Petra van Elteren.

Annons