Mässa i Oslo nästa vecka ”Corona-style”

Nästa vecka så blir årets mässa av i Oslo fast i en lightversion med restriktioner och utifrån norska folkhälsomyndighetens direktiv.

Mässan kommer vara en hybrid mellan fysisk och digital för de som inte kan medverka. Max antal besökare på någon av de olika utställningsplatserna är just nu 200 enligt norska myndigheter. Förutom i Villa Gabel kommer det även ske utställningar i New Waves Showroom och Norsk branjeforening (NBR) kommer hålla till på Scandic Sjølyst.

På Villa Gabel kommer omkring 35 bolag ställa ut och det är samma regler som i övriga samhället som gäller.

– Vi kör samma försiktighetsåtgärder som i övriga samhället, inte pilla på alla varor och sprita händerna, precis som du beter dig i mataffären. Vidare kommer ingen alkohol att förtäras och vi kommer inte ha någon buffé, berättar Paal Sjøvall på Fruit för Branschkoll.

Man kommer också ha stationer med handsprit för de som ska in i lokalen, där kommer det krävas att man spritar både händer och mobil för att få komma in.

– Det blir ingen branschfest och vi kommer inte bjuda på glass eller dylikt, det blir Coronastyle, men vi ska samla markanden och försöka kickstarta branschen. Back to business fast försiktigt helt enkelt, avslutar Paal.

Annons