Leverantör gör nysatsning på supporterkläder inför fotbolls-VM

Bröderna Andreas och Tobias Bengtsson.

Medan det fortfarande var oklart om Sverige skulle kvala in till fotbolls-VM så förvärvade Bentex Nation Sports & Workwear det så kallade Sverigesortimentet från Sportextra. Något som skulle visa sig bli riktigt lyckat när Sverige sedan klarade kvalet och tog sin hela vägen till kvartsfinal. Därefter har sortimentet som består av supporterprylar varit lite vilande, men nu gör man en nysatsning.

I förvärvet av Sverigesortimentet ingick Sportextras befintliga varulager, samt kundlistan och rättigheterna till webbplatsen www.sverigekläder.se

– Sveriges framgångar i senaste fotbolls-VM var väldigt bra för oss, men därefter har vi inte hunnit bearbeta den kanalen så som vi önskar. Men nu gör vi en nysatsning i samband med att Sverige kvalat in till EM i sommar, berättar Tobias Bengtsson på Bentex.

Ska gå med i Unitedprofile

– Vi ska gå med som leverantör av våra supporterprodukter i Unitedprofile, det rör sig bland annat om tröjor, mössor, halsdukar alla produkter som kan täcka läktaren i blått och gult och hjälpa supportrarna att heja på sitt landslag. Vi har alltid kläderna i lager men det är under mästerskapen som de stora topparna kommer. Genom att gå med som leverantör hos Unitedprofile så blir det enklare för oss att kommunicera våra produktnyheter till återförsäljarna, berättar Tobias Bengtsson.

Sortimentet kan komma att innehålla sportutrustning

Ett axplock av de supporterprylar som Bentex nu ska börja sälja genom Unitedprofile.

Förutom Bentex standardsortiment kan de även ta fram specialprodukter åt de kunder som önskar, och så tittar de på möjligheten att ta in sportutrustning i sortimentet.

Bröderna Tobias och Andreas driver företaget ihop med sin far Lars Bengtsson.

Annons