Holmbergs investerar för ”book of one”

Holmbergs i Malmö har nyinvesterat i utrustning speciellt anpassad att producera böcker i ett exemplar per order – man kallar det book of one. Det är med detta koncept man tänker sig att ”möta framtidens bokmarknad” genom att minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna skriver man i ett meddelande. – Holmbergs producerar böcker…

Holmbergs i Malmö har nyinvesterat i utrustning speciellt anpassad att producera böcker i ett exemplar per order – man kallar det book of one. Det är med detta koncept man tänker sig att ”möta framtidens bokmarknad” genom att minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna skriver man i ett meddelande.

– Holmbergs producerar böcker på ett sätt som är unikt i de nordiska länderna, säger Håkan Ahlberg, försäljningschef för Commercial Print på Canon som har sålt utrustning och mjukvara. Med utrustningen kan Holmbergs producera upplagor på 2 500 böcker ner till endast ett exemplar per beställning.

Prognosen för 2015 ligger på 3 000 unika titlar per dag.

Med mjukvaran Prisma Production för automatisering av flödet, inkjet-tryckpressen Océ ColorStream 3500 och efterbehandlingsutrustningen Lasermax StreamFolder & Cutter har man alltså nu byggt upp en ännu mer automatiserad produktion för produktion av en bok i taget.

Holmbergs är ett av Sveriges 20 största tryckerier, inom marknadskommunikation och förlagsprodukter, och ägs sedan några år tillbaka av den spanska grafiska koncernen Service Point.

Annons