Big Image invigde ny jätteprinter

Infinitus

Big Image lanserar sin egenutvecklade Infinitus 2 som med sin storlek är unik i världen för digitaltryck på mjuka material. Den trycker 600 kvadratmeter sömlöst, vilket motsvarar cirka 12×50 meter, skriver Big Image i ett pressmeddelande.

– Målet var att lösa problemet att kunna digitaltrycka stora bilder för scendekor sömlöst, och det behovet har visat sig vara större än vi trott och förutom inom teater och opera, har dekorerna blivit stora inom filmproduktion, säger Johanna Schäfer, ägare och styrelseledamot i Big Image.

Maskintrumman är byggd i Stockholm, för att sedan fraktats till Big Image produktionsanläggning i Berlin för installation. Infinitus-maskinerna trycker med egetframtaget bläck som är vattenbaserat och svanen-märkt.

Utvecklingen av Infinitus påbörjades för att lösa de utmaningar som fanns inom kulturbranschen där det fanns ett behov av att trycka stora dekorbilder utan sömmar. Första versionen av Infinitus var klar 2013. Året därpå påbörjades ett samarbete med filmföretaget Rosco, vilket ledde till utvecklingen av Infinitus 2.

 

Annons