Coronagåvan gäller under 2021 också

Fru talman med klubban redo när frågan om skattefria gåvor till anställda ska diskuteras.
Fru talman med klubban redo när frågan om skattefria gåvor till anställda ska diskuteras.

Nu är det klart att den extra skattefria gåvan till anställda på upp till 1.000 kronor kvarstår även i år, Riksdagen beviljade skatteutskottets förslag som hade stöd av samtliga partier.

Branschkoll tittade förbi den livesända debatten och kunde konstatera att man hade stort fokus på möjligheten att tacka och uppmuntra framförallt sjukvårdspersonalen med den extra gåvan.

– Man kan tycka att det här är kaffepengar i förhållande till det vi delat ut i krispaket, det här förtjänar de som står på frontlinjen, säger Gulan Avci (L).

Man snuddade också vid frågeställningen om hur det ska se ut efter pandemin med olika förmånsbeskattningar. Exempelvis nämnde man brandmännen som bekämpade skogsbränderna 2018 och som blev förmånsbeskattade för luncherna de blev bjudna på.

Man nämnde också sjukvårdspersonalen som fått mat skänkt till sig nu under pandemin och den allmänna orimligheten i att bestraffa de som jobbar hårt för att bekämpa samhällsfaror.

– Förmånsbeskattningen behöver en översyn. Om kommuner köper gåvor till sin anställda, måste det förmånsbeskattas? Det är inte självklart att allt ska gå tillbaka till samma regelverk som innan pandemin, säger Helena Vilhelmsson (C).

Mer om förslaget och beslutet kan du läsa här.

Annons