Scandraft

Resultatreklam tar fram unik inbjudan till hotellinvigning – kombinerar tryckta och digitala kanaler

vinyl3

Förra veckan damp det hos influencers, kändisar och reklamarbetare ner ett lite annorlunda inbjudningskort. De fick nämligen hem en personlig och fullt fungerande vinylspelare, i wellpapp från nya hotellet Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Mottagaren bjöds in till invigningen av Radisson Blu Scandinavia i Göteborg som har en tydlig musikprofil och en slogan som lyder ”The new sound of Scandinavia”.

Paketet i sin helhet bestod av vinylspelare med mottagarens namn på, vinylskiva och ett adresserat omslag. Inbjudan innehåller en vinylskiva som spelas upp med hjälp av en synål monterad i en viss vinkel direkt i wellpappen.

Tanken är alltså att influencers och andra med en stor plattform i bland annat sociala medier får hem vinylspelaren, de blir såklart imponerad av den avancerande och påkostade trycksaken, och därefter så spelar de upp den medföljande vinylskivan och sprider förhoppningsvis budskapet vidare i sina nätverk.

De som tackar ja till inbjudan skeppas till det nya hotellet för en oförglömlig all-inclusive kväll, även den såklart fylld av influencer-marketing i form av bilder, stories och blogg-berättelser.

Bakom idén står reklambyrån Fredag och som sedan förverkligandes av Resultatreklam, med Joel Paavonen som projektledare.

– Kunden kontaktade oss i början av januari, men de slutgiltiga klartecknet på att det verkligen blir av kom så sent som i mitten av februari, sen dess har det varit konstruktionsarbete, full fart med att få ihop själva vinylspelaren och att få ihop trycket. Kunden ville specifikt ha en gedigen och schysst trycksak som mottagaren faktiskt öppnar, berättar Joel Paavonen för Branschkoll.

Det kompletta paketet som damp ner i brevlådan hemma hos en influencer, kändis eller företagsprofil. (Bild: Resultatreklam).

Arkitektkopia har hjälpt till med trycket – Resultatreklam har gjort resten

Mottagaren får alltså sitt egen namn på vinylspelaren och en personlig URL för att anmäla sig till eventet, Arkitektkopia i Eskilstuna har varit med och hjälpt till med själva trycket. Och Resultatreklam har stått för prototyp, konstruktion och distribution.

– Det har varit sjukt stressigt med många delar som måste klaffa, men också fantastiskt roligt. Jag jobbar bäst av alla när jag är engagerad och här är ett jobb som gick att ta betalt för, samtidigt som det var roligt, häftigt och kommer bli en stor snackis, ett riktigt drömprojekt helt enkelt, berättar Joel Paavonen på Resultatreklam.

– Det är mycket snack om negativa saker i tryckeribranschen, hot från alla håll och kanter och andra kanaler som snor våra reklampengar. Men det här projektet visar att trycksaken är och förblir en stark produkt och jag hoppas att andra kan få inspiration av det här, det är roligt på så många plan, avslutar Joel.

Mer inspiration på Branschtorget

Branschkoll

+46 70 566 09 52

https://www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Pack & Promotion

Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Spandex tillhandahåller innovation, kunskap och möjligheter på den globala marknaden för visuell kommunikation