Scandraft

Ny textiltransferfolie för softshell-plagg

bflex

Enligt uppgift kan softshell-plagg ibland vara lite luriga att trycka på, det här vill italienska B-Flex ändra på med sin nya textvinyl-serie BF Windstop.

Serien presenterades på mässan Sign & Print och en återförsäljare i Sverige av BF Windstop är Signtools, som skrivit ett inlägg som den nya transfern.

Softshell är en fibertyp med en mycket speciell finish som normalt är väldigt svår att trycka på. Den är gjord av polyester och värmepressning kan också orsaka färgmigrering.

Fram till idag fanns det ingen textiltransferfolie för denna typ av plagg. För att en textiltransferfolie ska fungera ordentligt på den här typen av plagg, måste den kunna bindas fast vid låg temperatur för att ta tag i Softshell-plagget.

BF Windstop är designad specifikt med dessa egenskaper, med ett helt nytt lim, som garanterat håller över tiden
, skriver Signtool.

Den nya folien sägs ha en låg appliceringstemperatur på 110 grader i 8 sekunder. Och lämpar sig väl till att dekorera vattentäta jackor, hattar, skor och andra syntetiska fibrer med grafik och logotyper.

Vidare är folien helt opak vilket gör att man kan trycka ljusa färger på mörka textilier samt förhindra färgmigrering på sublimerade plagg.

Mer information hittar du här.

Mer inspiration på Branschtorget

Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Spandex tillhandahåller innovation, kunskap och möjligheter på den globala marknaden för visuell kommunikation

Branschkoll

+46 70 566 09 52

https://www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Pack & Promotion