Scandraft

Kornit släpper sitt senaste monster inom print on demand – simulerar analoga tryckmetoder

Kornit printer

Nästa generation från Kornit Digital har fått varumärket Max Technology och sägs erbjuda både 3D-print och flertaliga förädlingsmetoder i en och samma låda.

”En teknologi, högsta kvalitet, oändliga designmöjligheter – allt utan spill”

Så beskriver Kornit sin nästa generation av textilprinters. Som ska kunna trycka digitalt med grym kvalitet på flera olika svår-tryckta material.

En nyckelfunktion i Kornit’s Max technology är Xdi som erbjuder revolutionerande 3D möjligheter, grafisk dekoration med hög densitet som kan simulera vinyl, och värmetransfer i en avfallsfri digital process. Den patenterade tekniken gör det möjligt för varumärken att expandera sitt utbud till nya marknader med innovativa dekorationer utan ineffektiviteten och kostnaderna som uppstår när man använder analog teknik, skriver Kornit i ett pressmeddelande.

Vidare kommer de nya maskinerna med ett nytt robotsystem som sägs lätta bördan av manuellt arbete och öka produktionskapaciteten per skift. Den första printern som släpps med de nya teknologierna är Kornit Atlas Max.

Den beskrivs som ett ”koldioxidneutralt DTG-system för industriell tillverkning”.

– Kornits nya Max-teknologi tar hållbar on-demand-produktion till massorna. Vi planerar att rulla ut den här teknologin till andra marknadssegment som sportkläder, och hemdekor, säger Omer Kulka, CMO på Kornit Digital i ett pressmeddelande.

– Våra kunder har ett starkt och växande behov för ”retail-kvalitet” och ytterligare applikationer och vi är säkra på att the Kornit Atlas Max kommer göra det möjligt att möta den efterfrågan, avslutar Scott Valancy, COO på Monster Digital, som har beta-testat det nya systemet.

brodyr
Digital simulering av brodyr från Kornits Atlas Max

Mer inspiration på Branschtorget

Branschkoll

+46 70 566 09 52

https://www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Pack & Promotion

Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Spandex tillhandahåller innovation, kunskap och möjligheter på den globala marknaden för visuell kommunikation