Scandraft

Fototryckeri utökar produktutbudet

Smartphoto2

Företaget Smartphoto, tidigare ExtraFilm, med försäljning av fotoprodukter över stora delar av Europa har utökat produktutbudet med affischer i bland annat panoramaformat. ”Den traditionella canvastavlan har fått stor konkurrens av posters.

Huvudkontor och produktion finns i Belgien och 2016 omsatte man över 45 miljoner euro.

De nya formaten är 70×105 cm, 50×75 cm, 30×80 cm och 40×105 cm som alla finns att få på papper, canvas, aluminium, acryl och vinyl.

Affärsidén är att producera unika fotoprodukter som produceras inom 48 timmar och levereras i hela Europa inom tre dagar. Bland sortimentet finns fotoböcker, almanackor, inbjudnings- och tackkort, canvas och väggdekorationer och en rad fotopresenter som mobilskal med foto och fotomuggar.

– Svenskar och nordbor är väldigt intresserade av inredning och vill gärna sätta sin personliga prägel på sina hem. Trenden med inramade posters har aldrig varit större är nu, vilket vi inte minst känner av i försäljningen av foto på canvas, posters och postertavlor, säger Maria Sillén-Sittner, marknadsansvarig på Smartphoto Nordic & UK i ett meddelande.

Ny produktionsutrusnting

I höstas investerade man i ny tryckpress (HP Indigo) och ny utrustning för att skapa ”lay-flat”-böcker där uppslag ligger helt plant – vilket då blev standard på alla böcker med hård pärm.

Lay flat

Mer inspiration på Branschtorget

Branschkoll

+46 70 566 09 52

https://www.branschkoll.se

Omvärldsbevakning Print, Pack & Promotion

Spandex Sverige AB

0430-738 00

www.spandex.se

Spandex tillhandahåller innovation, kunskap och möjligheter på den globala marknaden för visuell kommunikation