Bananförpackning vinner förpackningstävling

Den 15:e upplagan av Packaging Impact Design Award (PIDA) i Sverige har avslutats och vinnaren blev Bois Underwear, en bananformad förpackning tänkt att rymma underkläder. Ledstjärnan inför årets tävling var att ta fram framtidens förpackning med fokus på hållbarhet.

– Det känns jätteroligt! Vi ville göra något annorlunda men visste inte om vi tog i för mycket. Jag tror vi vann för att vi stack ut. Vi struntade i den skandinaviska minimalistiska designen och gick all in på färg och form, säger Natasha Bosnjak som tillsammans med klasskamraterna Alicia Lundgren och Christian Koch på Nackademin står bakom det vinnande bidraget, i ett pressmeddelande.

Gänget får nu tävla vidare i Europafinalen som avgörs på Luxe Pack i Monaco till hösten.

Tre andra bidrag vann underkategorier

Bland dessa hittar vi bland annat Ocho (till höger på bilden) framtagen av studenter från Linköpings Universitet. Förpackningen vann kategorin ”Highest Level of User Friendliness” med motiveringen att den utmanar e-handeln till mer hållbara alternativ.

Highest Level of User Friendliness blev bidraget Ocho från Linköpings Universitet, för sitt sätt att utmana e-handeln till mer hållbara alternativ.

I Sverige anordnas tävlingen av Billerudkorsnäs, samtliga bidrag hittar du här.

Några av bidragen

Annons